Jaká je budoucnost Krče? Přijďte si to poslechnout!

29.10.2019 19:00

Naše Krč se v následujících letech nevratně a zásadně změní. Impulsem bude výstavba metra která začne příští rok. Mnohem důležitější však budou stavby na povrchu v okolí stanic metra D Nádraží Krč, Nemocnice Krč a Nové Dvory. Nová výstavba kolem stanic bude mít zásadní vliv na počet obyvatel Krče, služby, kvalitu života, dopravní obslužnost. Pokud již dnes někomu vadí každodenní kolony na Vídeňské, Jižní spojce či Pod višňovkou, připravme se na to že bude hůř. Pokud někomu vadí že zmizí stávající zelené plochy, budou pokáceny stovky, možná tisíce stromů, ano, bude to tak. Pokud někomu vadí, že z veřejných zdrojů nelze zjistit co se tu vlastně bude dít, co tu bude stát, že existující vizualizace stanic metra D jsou lehce out, ano, je to tak.  

Spolek Stará Krč, sdružující obyvatele Dolní a Horní Krče, se pokusí tuto situaci alespoň částečně napravit. V úterý 5.11.2019 uspořádá od 18,15 hodin ve velkém sále Restaurace U Labutě setkání s šéfem výstavby Metra D, developerem výstavby u Nemocnice a Nádraží Krč a vedením městské části Praha 4. Cílem setkání je , aby obyvatelé Krče získali alespoň základní informace o výstavbě metra (jak budou vypadat doopravdy stanice, od kdy do kdy se bude stavět, jak a kudy se bude odvážet výkopek, kde budou stavební dvory atd.), o související výstavbě na povrchu (novostavby, kde, jaké, jejich dopravní napojení, kapacita a funkce atd.) a jak se naše Městská část popasuje nejen s průběhem výstavby, se současnou tragickou situací na silnicích, ale hlavně s tím co bude výstavba  znamenat v budoucnu pro kvalitu života v Krči.

Účast přislíbila starostka paní Michalcová (ANO), místostarosta Kovařík (ODS), ing. Hrnčíř (Dopravní podnik) a JUDr. Sklenka (Reflecta Development).

O několik dní později proběhne obdobné setkání pořádané Spolkem 4.občanská ke stanici Metra D Nové Dvory, která by v budoucnu měla tvořit přirozené centrum Krče, a k budoucnosti jalodvorské louky, jediné zelené plochy mezi třemi sídlišti. Účast na tomto setkání, které proběhne 12.11.2019 od 17,30 v Modrém pavilonu na sídlišti Krč přislíbil primátor Prahy MUDr. Hřib (Piráti). I zde bude přítomen vedoucí výstavby Metra D Ing. Hrnčíř z Dopravního podniku.

Na obou setkáních bude prostor pro Vaše dotazy.