Tři noví kandidáti do Senátu a možnost potkat se s jedním z nich

22.06.2012 11:58

 

Kandidaturu do senátu za Prahu 4 tento týden oznámili Tomáš Topfer za ODS, Petr Štěpánek za Stranu zelených a Ladislav Kunert za TOP9.

Právě s p.Kunertem se můžeme setkat a pohovořit na dětském dnu, který proběhne v sobotu 23.6.2012 v Braníku mezi 11 a 17 hodinou. Pozvánka je vlevo. L.Kunert je bývalým šéfem protihlukové komise Praha 4 (nedomyšleně zrušena v prosinci 2011) a je první po třiceti letech, kdo si dal tu práci a sestavil seznam všech míst na Praze 4, kde je potřeba s hlukem něco dělat. Na politika překvapivě nejen že navrhl potřebná řešení co s tím, ale díky jemu se podařilo najít  kompromisní  řešení pro obyvatele Spořilova, které jim uleví od kamionů a zároveň nezatíží Braník a Krč. Pro toto řešení navíc získal podporu všech občanských sdružení z Prahy 4 a Magistrátu hl.m.Prahy.Ten nyní uvolňuje finanční prostředky na jeho realizaci.

Kde se můžeme potkat  s Petrem Štěpánkem zatím není jasné, ale je faktem, že oba pánové (p.Štěpánek nechal v roce 2008 zpracovat na Magistrátu Akční plán boje proti hluku), jsou jedni z mála komunálních politiků, kteří reálně alespoň něco udělali proto, aby se v Braníku a Krči lépe dýchalo a žilo.Co udělal pro Braník a Krč pan Topfer, je zatím nejasné.